Tradition Hotel Kultahovi

FAQ

HUOM! Koronarajoituksista johtuen ravintolamme aukioloajat voivat muuttua nopeallakin aikataululla. Voimassa olevat aukioloajat löydät parhaiten googlesta hakusanalla Ravintola Aanaar.

1. Miten Inarin matkustetaan?

Inariin voi tulla omalla autolla joko E4-tietä pitkin etelästä tai pohjoisesta sekä Kittilästä suoraan tietä numero 955. Alueellamme voit vuokrata auton Ivalon lentokentältä.

Lähin lentokenttämme on IVALO johon voi lentää Helsingistä suoraan joko Finnairilla tai talvisesongin aikana Norwegianilla. Talvella on myös suoria reittilentoja Ivaloon Frankfurtista (Lufthansa) ja Lontoon Gatwickista (Finnair). Voit lentää myös Norjan KIRKKONIEMEEN, josta on 200 km matka Inariin.

Inariin voi myös tulla linja-autoilla niin etelästä kuin pohjoisesta. Rovaniemelle saapuvilta kaukojunilta on suora bussiyhteys Inariin.

2. Lentokenttäkyydit ja bussiyhteydet

Voit varata kenttäkyydin Ivalon lentokentältä seuraavasta osoittesta:

https://www.kuljetusliikeilmarislant.fi/lentokenttakuljetukset/

Voit varata kuljetuksen Kirkkoniemen lentokentältä, kaupungista tai Hurtigruten-satamasta seuraavasta osoitteesta:

https://visitinari.fi/fi/kuljetukset/kirkniemen-kuljetukset/

Mikäli saavut Inariin linja-autolla, voit pyytää auton kuljettajaa tuomaan sinut Hotelli Kultahoviin. Hotellimme vastaanotosta voit järjestää ilmaisen noudon useimmille linja-autovuoroille.

3. Aukioloaikamme ja pöytävarauskyselyt

Hotellimme ja ravintolamme ovat avoinna ympäri vuoden. Vastaanottomme on avoinna klo 8 -23. Saapumisen ja lähtemisen näiden aikojen ulkopuolella voit järjestää vastaanotossamme.

Ravintolamme aukioloajat ovat seuraavat:

Aamiainen päivittäin klo 7-10
A la carte päivittäin klo 14-21

Inari Menu tilaukset pyytäisimme tekemään viimeistään 1 tuntia ennen keittiön sulkemista. Voit tehdä tätä kautta pöytävarauskyselyn ravintolaamme. Vahvistamme sen sinulle sähköpostitse.

4. Koska revontulia voi nähdä?

Revontulet voi nähdä Inarissa silloin, kun on pimeää ja taivas on pilvetön. Ensimmäiset revontulet näkyvät Inarissa yleensä elokuun lopulla ja viimeiset huhtikuun puolessa välissä. Mitä pitempi vuorokauden pimeä aika on, sitä suuremmat mahdollisuudet on nähdä revontulia. Toisaalta syys- ja maaliskuussa revontulien esiintyminen on yleisempää kuin muina kuukausina. Tilastollisesti revontulet ovat yleisimpiä klo 21 jälkeen illalla aamuyön tunteihin saakka. Revontulia himmentävää valosaastetta aiheuttaa myös täysikuun loimotus. Toisaalta täydenkuun aikana on hienoa liikkua valaistussa luonnossa ja revontulivalokuvat saavat lisäsisältöä valaistusta maisemasta. Voit lukea aiheesta lisää Revontulet –osiossamme.

5. Missä revontulia voi nähdä Inarissa?

Inarin kylällä ei ole kovin paljon valosaastetta, joten myös kylällä voi nähdä hyvin revontulia. Hotellimme maa-alue rajautuu Juutuanjokeen ja hotellimme takana on pimeää aluetta, johon voi mennä katselemaan revontulia. Sammutamme siellä olevat maisemavalot aina kun revontulia havaitaan. Lähellä oleva Juutuanvuono ja talvisin jäätynyt vuonon lahti on myös hyvä paikka, sillä siellä ei ole puustoa näköesteenä.

Mikäli sääennuste lupaa kylän alueelle pilvistä tai revontuliennuste on heikko, suosittelemme revontuliaktiviteetin varaamista. Auto-ohjelmalla pääsee etsimään kirkasta taivasta ja muut ohjelmat vievät sinut paikkaan, jossa ei ole lainkaan valosaastetta, jolloin heikommatkin revontulet näkyvät hyvin.

6. Koska talviohjelmiin voi osallistua? Miten ne varataan?

Inarin kylän talviaktiviteetit käynnistyvät heti, kun lumi- ja jäätilanne ne sallivat. Virallisesti viikko-ohjelmamme alkaa joulukuun alussa mutta yleensä ensimmäisiä talviaktiviteetteja päästää toteuttamaan marraskuun puolen välin tienoilla. Syystalvella on kuitenkin olemassa erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia siihen saakka, kunnes moottorikelkat ja huskyvaljakot pääsevät liikkeelle! Talviohjelmia voi varata yleensä ainakin huhtikuun puoleen väliin saakka.

Voit varata ohjelmapalveluja etukäteen suoraan viikko-ohjelmamme sivustolta. Voit myös varata ohjelmia vastaanotostamme kun olet jo saapunut Inariin. Suosituin aktiviteetti Inarin alueella on huskysafarit, ja etenkin jos viivyt Inarissa vain muutaman päivän, suosittelemme, että varaat tämän ohjelman etukäteen. Muissa aktiviteeteissa on parempi saatavuus. Suosittelemme, että varaat revontuliaktiviteetit vasta paikan päällä, sillä silloin tiedämme lähipäivien sääennusteen tarkemmin ja osamme neuvoa paremmin minkä ohjelman valita.

7. Esteettömyys

Vaikka päärakennuksemme on peräisin osin jopa 1930-luvulta, meille on esteetön pääsy. Ravintolaan ja sen pääsaliin pääsee ramppeja pitkin ja tiloistamme löytyy esteetön wc. Päärakennuksemme vieressä sijaitsee modernimpi Koskihotellimme, josta löytyy myös esteetön huone koskinäkymin. Huoneessa on asianmukaisesti varusteltu kylpyhuone ja huoneen läheltä löytyy sopiva pysäköintipaikka. Huone on lähellä päärakennustamme.