Tradition Hotel Kultahovi

Tervetuloa Inariin, saamenmaan sydämeen!

Matkailuhotellimme on palvellut lapinhulluja Juutuan koskimaisemissa jo yli 80 vuotta. Inarista löydät niin keskiyön auringon kimalluksen kuin leiskuvat revontulet. Samalla jaamme kanssasi monenlaiset perinteemme: saamelaisuuden, Lapin perinteiset elinkeinot, upean luonnonympäristön, kultakuumeen sekä jälleenrakennusajan rakennusperinteen.

Olemme koonneet teille näistä elementeistä elämyksiä, joiden avulla voitte kokea, tuntea ja oivaltaa pohjoisen elämää.

Tiervâpuáttim!
Kaisu ja Heikki Nikula

Hotelli

Vuonna 2017 jo 80 vuotta täyttänyt hotellimme on täysin kunnostettu hotellin historiaa kunnioittaen vuosina 2014-15. Voit valita yösijaksesi joko viehättävän Perinnehotellin monine tarinoineen tai uudemman Koskihotellin, jonka huoneissa voit saunoa omassa saunassa ja ihailla Alakosken kuohuja omalta parvekkeelta.

Lue lisää

Ravintola Aanaar

Lautaselle makuelämyksiä tuovat esimerkiksi pohjoinen metsämustikka, jokivarsilla kasvava väinönputki, Inarinjärven siika, Jäämeren kuningasrapu tai lähipalkisen poro monessa muodossaan. Tule sinäkin toteamaan, kuinka maarianheinä korvaa vaniljatangon jälkiruoissa ja miten siian lyhyt matka järvestä lautaselle todella tuntuu makuhermoissa. Keittiömme etsii jatkuvasti uusia raaka-aineita lähialueelta ja tutkii alueemme kultturiperinteitä jalostettavaksi lautaselle.

Lue lisää

Tarjoukset

Täällä voit tutustua siihen, mitä ihanaa meillä olisi sinulle tarjolla juuri nyt ja lähisesongeille

Lue lisää

Kestävä kehitys

Yrityksessämme kannamme huolta kestävästä kehityksestä sen kaikista eri näkökulmista. Etenkin tärkeänä pidämme pohjoisen luonnon sekä rikkaan kulttuuriperintömme vaalimista. Hotellillemme on myönnetty Green Key -ympäristösertifikaatti.

Lue lisää

box kultahovi

Kesä

Inarin saamelaiskylä sijaitsee paitsi Saamenmaan sydämessä niin myös kaikkien kulkureittien varrella. Voit pysähtyä muutamaksi yöksi Inariin, tutustua Suomen puolen saamelaiskulttuuriin ja nauttia kauniista vesistöjen värittämästä luonnosta vaikkapa patikoiden tai veneillen.

Lue lisää

Talvi

Inarin talveen mahtuu monenlaista matkailijaa. Jo alkutalvesta vierailijat tähystävät yötaivaalle revontulien toivossa ja tämä päivystys jatkuu kevään valoisiin öihin saakka. Helmikuussa, kun aurinko jo meitä hellii, aloitetaan hiihtely rauhaisilla retkiladuillamme. Lumisen luonnon tarjoamien monenlaisten aktiviteettien lisäksi pääset Inarissa saamelaisuuden ytimeen.

Lue lisää

Keskiyön aurinko

Vuodenaikojen vaihtelu ja siihen liittyvät ilmiöt korostuvat pohjoisessa. Kellon ympäri paistava aurinko on hämmentävä kokemus. Vieraamme eivät usein huomaa mennä nukkumaan! Jo huhtikuun lopussa Inarissa ei enää tule yöllä pimeää ja toukokuun puolenvälin jälkeen aurinko paistaa yöllä jo Inarissa vaikkapa läheisen Tuulipään rinteille. Aurinko painuu horisontin taakse jälleen heinäkuun loppupuolella. Yhteensä yötön yö kestää Inarin seudulla noin 65 päivää.

Lue lisää

Revontulet

Revontulet ovat ilmiö, josta Lappi parhaiten tunnetaan maailmalla. Inari sijaitsee nk. revontulivyöhykkeellä ja meillä revontulia esiintyy noin 200 päivänä vuodessa, joista osa toki näkymättöminä valoisaan kesäaikaan.

Lue lisää

Historia

Perinteinen matkailuhotellimme on avattu kesäkuussa 1937. Vuosikymmeniin on mahtunut kaikenlaisia vieraita ja tapahtumia. Tiloissamme voit tutustua erilaisiin hotellin historiaa ja tapahtumia käsitteleviin pienoisnäyttelyihin. Voit lukea vaikkapa siitä, mitä Kaisu ja Belgian kuningas Boudouin puuhasivat kesällä -69 tai millaisissa tunnelmissa Matkailuhotelli suljettiin syksyllä -86. Perinnehotellimme huoneissa voit myös yöpyessäsi tutustua palaseen hotellin historiasta pienen tarinan muodossa. Olemme koonneet pienen historiikin hotellimme vaiheista ja siihen voit tutustua oheisesta linkistä.

Lue lisää